Nieuwsbrief 6 – 2021

Het jaar is weer over de helft. Het grote verlof is begonnen en de zomerdagen moeten nu het mooiste worden.
De grenzen zijn terug opengegaan en voordat de vierde corona golf begint (dit is ironisch bedoeld) is een weldoend buitenblands verlof nooit te versmaden.
Vergeet niet om uw camera terug ter hand te nemen en de highlights vast te leggen van dit eerste verlof na de corona lockdown.
Als VAC bestuur wensen wij u allen een zeer rustgevend verlof en hopen wij dat u er ook een filmische vakantie van maakt.
In deze nieuwsbrief vindt u een belangrijk artikel over ons filmfestival, een artikel betreffende een diepgaand opleidingsprogramma over DaVinci Resolve en  een remider dat dit jaar te Amsterdan IBC terug plaatsvindt.

Filmfestival 2021

De VAC heeft haar Filmfestival 2021 gepland op 6 en 7 november 2021 in het OC Ermenrike te Kieldrecht. Hiervoor zijn alle reservaties gemaakt en de mededelingen verzonden.
Woensdag 30/6 kregen wij het bericht dat er vervroegd werken zullen plaatsvinden aan het OC Ermenrike, waardoor de zaal niet ter beschikking zal zijn.
Vermits wij op korte termijn niet onmiddellijk een andere locatie met dezelfde faciliteiten kunnen vinden, hebben wij ervoor geopteerd om de datum van het festival met 2 maanden te verlaten naar 15 en 16 januari 2022 .
Het blijft echter het festival van 2021.
Wij blijven ervan overtuigd dat ook op deze datum voor u zal trachten aanwezig te zijn op het hoogtepunt in onze jaarlijkse werking, namelijk het Filmfestival.

Opleiding Montageprogramma DaVinci Resolve.

Een montageprogramma dat enorm aan populariteit wint is DaVinci Resolve van BlackMagic.
Dit programma is zowel in een gratis versie als een betalende versie te krijgen, en kan aanzien worden als een professioneel montageprogramma.
Laat je echter niet afschrikken door de benaming ‘professioneel’.
Het programma is zeer logisch opgebouwd en op een vrij eenvoudige wijze kan men al veel bereiken.
De gratis versie is DaVinci Resolve 17 en de betalende versie is DaVinci Resolve Studio 17. ( klik hier om naar de downloadprogramma te gaan)
Deze gratis versie maakt het aantrekkelijk omdat de gebruiker zich eerst kan overtuigen van de mogelijkheden van het programma alvorens verdere kosten te maken. Tevens zijn ook alle upgrades gratis, zowel bij de gratis versie als bij de betalende versie.              Verder lezen –
IBC 2021
IBC, de jaarlijkse beurs voor alles wat met het audio en vooral visuele medium te maken heeft vindt dit jaar plaats van 3 tot 6 december in de RAI te Amsterdam.
Indien er liefhebbers zijn om dat evenement bij te wonen, kan VAC zorgen voor de gratis inkom.
Eventueel kan afgesproken worden ter plaatse, maar gezien de grote van de beurs en de verscheidenheid van interesses lijkt het logisch dat iedereen er op eigen wijze naar toe gaat en op eigen wijze het verkent. Het spreekt voor zich dat u IBC 2021 kan bezoeken samen met leden van uw club.
Om gratis toegang te krijgen kunt u mij steeds contacteren op: voorzitter@vac-film.be
Marc Huygelen
Voorzitter
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *