Nieuwsbrief 6 – 2018

Beste filmliefhebber,

Opleidingsdag 26/5/2018

Een groot aantal onder u waren aanwezig op de opleidingsdag van 26/05/2018 welke plaats had in de clublokalen van de BFC te Vrasene.
’s Voormiddags werd een uiteenzetting gegeven over welke muziek er mag gebruikt worden in uw producties – onderscheid tussen library muziek en rechtenvrije muziek. Tevens werd het belang van een Cue-Sheet toegelicht.
De uiteenzetting over het gebruik van rechtenvrije muziek en de uitleg over de gebruikte symbolen vindt u terug op de website van VAC.
’s Namiddags heeft Paul Lacroix op een zeer duidelijke wijze uitgelegd wat we met een drone kunnen en mogen doen.
Een drone geeft ons een nieuwe wijze om beelden te registreren. Het biedt de mogelijkheid om zowel vanuit de hoogte als vanop de grond op een unieke wijze beweging in de opnamen te krijgen en toch steeds een stabiel beeld te behouden.
Tevens heeft hij uitgelegd welke de verschillende brevetten zijn en welk daarvan noodzakelijk is om te mogen vliegen met een drone.
Deze uiteenzetting werd niet door een drone vlucht ondersteund, omdat Paul dan in overtreding zou zijn met de regelgeving. Hij heeft ons wel aan de hand van een aantal films die hij had meegebracht het gebruik van een drone toegelicht.
Tot slot van de dag werd uitleg gegeven over de Gimball. Ook dit toestel biedt de mogelijkheid om tijdens de opnames meer beweging te brengen zonder de stabiliteit van het opgenomen beeld te verliezen.

Bezoek aan IBC te Amsterdam

Zoals reeds aangekondigd, zullen wij op vrijdag 14 september een bezoek brengen aan het IBC te Amsterdam.
IBC is de grootste beurs in Europa wat betreft video en geluidsmateriaal.
Het is een must voor iedereen die wenst kennis te maken met een professionele beurs waar alles wat er momenteel op de videomarkt aanwezig is, zal te zien zijn.
VAC zorgt voor gratis inkom voor haar leden.
Op deze beurs mag gefilmd worden, en kan gemakkelijk gesproken worden met standhouders zodat u al uw vragen kan stellen. Alle grote merken ( en ook alle kleine die nog groot willen worden) zijn er aanwezig.( Panasonic Canon, LG, Samsung, Sony, Blackmagic ( zowel camers als montageprogramma’s) , Grass Valley (Edius), Adobe ( oa Premiere pro) en alle andere merken, te veel om op te noemen).
Hiertoe vindt u een inschrijvingsformulier op de website.
Het transport dienen we nog te bekijken in functie van het aantal deelnemers.
Inschrijven moet uiterlijk voor 01/08/2018 gebeuren, anders kunnen wij de tickets niet mee tijdig bestellen.

Filmfestival  ’Grenspark  – Groot Saeftinghe’ 

Op 10 maart 2019 voorziet de VAC in samenwerking met Natuurpunt een Filmfestival met als thema het ’Grenspark –  Groot Saeftinghe’.
Dit is een natuurgebied op Belgisch èn Nederlands grondgebied, ter compensatie van de verdieping van de Schelde en de uitbreiding van de Antwerpse haven.
Wij hebben dit reeds aangekondigd, maar wensen hier toch nog eens de nadruk op te leggen. Indien u hiervoor nog opnames moet maken is het tijdens deze mooie zomerdagen het ideale moment.
Hebt u vragen over dit festival dan kan u steeds terecht bij Roald Roos 0475385126 of bij mij, Marc Huygelen  0475 801958.
De prijzen die worden voorzien zijn de moeite om mee te doen.
Wij rekenen op u allen.

Het VAC-bestuur

Conform de privacy regelgeving kan u ons privacy beleid op onze website lezen
Indien u geen verdere mail meer wenst te ontvangen gelieve dit ons te melden:  voorzitter@vac-film.be