Nieuwsbrief 7 – 2023

In deze 7de nieuwsbrief van 2023 wens ik nogmaals de nadruk te leggen op ons filmfestival.
Daarnaast vind je in deze nieuwsbrief een artikel over het belang van de belichting bij het maken van een videoproductie.
In dit artikel omschrijf ik het belang van een goede belichting. Dit artikel kan een opfrissing zijn van gekende materie of een punt is dat tot nu onderschat is bij het maken van je videoproductie. Zonder de pretentie te hebben volledig te zijn, hoop ik dat je iets van dit artikel kan gebruiken.
————————————–

Filmfestival VAC 2023

Al verschillende maanden hebben wij aangekondigd dat het filmfestival van VAC dit jaar doorgaat op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2023 in het OC Ermenrike te Kieldrecht.
Er zijn al een aantal inschrijvingen binnengekomen, maar ik stel vast dat ofwel er nog een aantal cineasten wachten om in te schrijven tot op het laatste ofwel dat er dit jaar gewoon minder filmproducties zijn.
Als je ook wens mee te doen moet je je film ook inschrijven. Wacht hiervoor niet tot op laatste ogenblik. Vandaar deze oproep om je film(s) nu al in te schrijven.
Op de website van VAC staat het wedstrijdreglement en is het inschrijvingsformulier online geplaatst. Inschrijvingen kunnen tot 10-09-2023.
Per deelnemer kunnen er slechts 2 films ingeschreven worden en de duur per film is beperkt tot 30 minuten.
Wij rekenen op veel deelnemers en veel mooie films. Dit is immers de reden van het bestaan van een filmfestival.
Marc Huygelen
Voorzitter

————————————–
Het belang van belichting in de film

Licht is een van de belangrijkste elementen bij het maken van een videoproductie. Het kan de sfeer van de video bepalen, de aandacht van de kijker trekken en de boodschap van de video versterken.
Daarom is het belangrijk hieraan aandacht te besteden. (Lees hier verder)
Veel filmplezier
Marc Huygelen
Voorzitter VAC