Nieuwsbrief 6 – 2021

Het jaar is weer over de helft. De grote vakantie is begonnen en de zomerdagen moeten nu op hun mooiste zijn.
De grenzen zijn terug opengegaan. Voordat de vierde corona golf begint (dit is ironisch bedoeld) is een weldoend buitenlandse vakantie niet te versmaden.
Vergeet niet om uw camera terug ter hand te nemen om de highlights van dit eerste verlof na de corona lockdown vast te leggen.
Als VAC-bestuur wensen wij u allen een zeer rustgevende zomer en hopen wij dat u er ook een filmische aangelegenheid van maakt.
In deze nieuwsbrief vindt u een belangrijk artikel over ons filmfestival, een artikel betreffende een diepgaand opleidingsprogramma over DaVinci Resolve en  een reminder dat IBC dit jaar terug plaatsvindt in Amsterdam.

Filmfestival 2021

De VAC heeft haar Filmfestival 2021 gepland op 6 en 7 november 2021 in het OC Ermenrike te Kieldrecht. Hiervoor zijn alle reservaties gemaakt en de mededelingen verzonden.
Woensdag 30/6 kregen wij het bericht dat er vervroegd werken zullen plaatsvinden aan het OC Ermenrike, waardoor de zaal niet ter beschikking zal zijn.
Vermits wij op korte termijn niet onmiddellijk een andere locatie met dezelfde faciliteiten kunnen vinden, hebben wij ervoor geopteerd om de datum van het festival met 2 maanden te verlaten naar 15 en 16 januari 2022 .
Het blijft echter het festival van 2021.
Wij blijven ervan overtuigd dat ook op deze datum u zult trachten aanwezig te zijn op het hoogtepunt in onze jaarlijkse werking, namelijk het Filmfestival.

Opleiding Montageprogramma DaVinci Resolve.

Een montageprogramma dat enorm aan populariteit wint, is DaVinci Resolve van BlackMagic.
Dit programma is zowel in een gratis versie als in een betalende versie te verkrijgen, en kan aanzien worden als een professioneel montageprogramma.
Laat u echter niet afschrikken door de benaming ‘professioneel’.
Het programma is zeer logisch opgebouwd en op een vrij eenvoudige wijze kan men al veel bereiken.
De gratis versie is DaVinci Resolve 17 en de betalende versie is DaVinci Resolve Studio 17. ( klik hier om naar de downloadprogramma te gaan)
Deze gratis versie is aantrekkelijk omdat de gebruiker zich eerst kan overtuigen van de mogelijkheden van het programma alvorens verdere kosten te maken. Tevens zijn ook alle upgrades gratis, zowel bij de gratis versie als bij de betalende versie.    Verder lezen –

IBC 2021

IBC, de jaarlijkse beurs voor alles wat met audio en vooral met het visuele medium te maken heeft, vindt dit jaar plaats van 3 tot 6 december in de RAI te Amsterdam.
Indien er liefhebbers zijn om dat evenement bij te wonen, kan VAC zorgen voor de gratis inkom.
Eventueel kan afgesproken worden ter plaatse, maar gezien de grote van de beurs en de verscheidenheid van interesses lijkt het logisch dat iedereen er op eigen wijze naar toe gaat en op eigen wijze de beurs verkent. Het spreekt voor zich dat u IBC 2021 kan bezoeken samen met leden van uw club.
Om gratis toegang te krijgen kunt u mij steeds contacteren op: voorzitter@vac-film.be
Marc Huygelen
Voorzitter