Filmwedstrijd VAC

Het filmfestival dat gepland was in Januari is, zoals je weet, niet kunnen doorgaan wegens de coronamaatregelen van de gemeente Beveren.

Om het festival dit voorjaar te laten doorgaan, stuiten wij op een aantal problemen. Het grootste probleem is het vinden van een betaalbare en geschikte zaal die nog een volledig weekend vrij is.
Daarnaast moet er opnieuw een jury samengesteld worden en moeten er voldoende beschikbare medewerkers zijn. ( In coronatijden is er extra werk).

Een alternatief, zoals een virtueel festival, of een streaming festival, strookt niet met de eigenheid van VAC.
Het leidmotief van VAC is immers:  de cineast een podium bieden.
Tot nu hebben wij dit altijd gedaan door alle ingeschreven films te vertonen. Tussen de films werd de cineast voorgesteld aan het aanwezige publiek en gaf de aanwezige jury niet enkel onmiddellijk punten, maar kwam er ook een mondelinge motivatie van deze punten. Hierdoor ontstaat er altijd een dynamiek tussen de deelnemers, de jury en het aanwezige publiek. Op een virtueel festival zou deze ganse dynamiek wegvallen.

Daarom is besloten het filmfestival, voorzien in dit voorjaar, af te gelasten en een nieuw festival te laten doorgaan op het weekend van 5 en 6 november en 12 en 13 november 2022. Deze dagen zijn  gereserveerd in het OC Ermenrike te Kieldrecht.

Het bestuur