filmfestival 2018

VAC  Filmfestival 2018

Filmen is een moeilijke en veelzijdige hobby.
Het vergt tijd, discipline, technische kennis en doorzettingsvermogen om een film af te werken, zodat de film aan het publiek kan getoond worden.
Het festival van de Vlaamse Amateur-Cineasten is een ideaal festival voor zowel filmmakers als voor geïnteresseerde buitenstaanders. Niet enkel de top-films maar ook de gewone films van elke amateur worden er getoond. Het festival van de Vlaamse Amateur-Cineasten heeft onder andere als doel drempelverlagend te werken voor de vele amateurs die afgeschrikt worden door de professioneel afgewerkte top producties die slechts een beperkte groep van film-amateurs kunnen maken. Deze top productie zijn een noodzaak want ze vormen een uitdaging voor elke amateur om zich te verbeteren. Maar ook de minder grote films vormen een goede voedingsbodem om  cineasten zelfvertrouwen te geven.
In die zin is het meer dan ooit belangrijk om het festival van de Vlaamse Amateur-Cineasten te ondersteunen en te bezoeken. Hierdoor werken we allemaal samen om ook in de toekomst  de filmamateur te behouden te ondersteunen en te versterken.
Dit jaar zal het Festival van de VAC georganiseerd worden onder auspiciën van de Beverse FilmClub te Kieldrecht in de schouwburg Ermenrike op 14 en 15 april 2018.  Meer dan ooit zorgt de BFC voor de omkadering en ondersteunt zij dit festival, om op die wijze de uitstraling van de Amateur-Cineasten  in Beveren en bij uitbreiding in gans Vlaanderen te promoten.
Marc Huygelen
Voorzitter